Ημερίδα με τίτλο «2024: H Ανακύκλωση σε κρίσιμο σταυροδρόμι» από το ECO-Παρατηρητήριο Κυκλικής Οικονομίας

Tην Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, στις 11:30 π.μ., στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) πραγματοποιήθηκε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα Ημερίδα με διοργανωτή το ECO-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ Κυκλική Οικονομία.

Στην Ημερίδα ο Δρ Φίλιππος Κυρκίτσος, Περιβαλλοντολόγος και Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης παρουσίασε διεξοδικά την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της ανακύκλωσης μέσα από την εισήγησή του «2024: Η Ανακύκλωση σε Κρίσιμο Σταυροδρόμι». Επίσης τόσο ο κ. Μανώλης Γραφάκος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, όσο και η κα Αλεξάνδρα Τόγια, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), μας ενημέρωσαν, ο καθένας από τη δική του πλευρά, για τις παρεμβάσεις που θα ακολουθήσουν, ώστε να διευθετηθούν καίρια προβλήματα και να ενισχυθεί ο κλάδος. Σημαντικές ήταν δε και οι τοποθετήσεις των κ.κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, Α’ Αντιπρόεδρου ΚΕΔΕ και Γιάννη Ραζή, Εκπροσώπου των Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης.
Αξιοσημείωτη ήταν βέβαια και η παρουσία της ΑΝΑΕΚΚ, ως χορηγός, καθώς επιδιώκει να στηρίζει προσπάθειες από αξιόλογους και έγκριτους διοργανωτές, οι οποίες σκοπό έχουν την ενημέρωση και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων προτάσεων για την κυκλική οικονομία.

Share